Rehabiliteringen på KGB1 er i gang

I dag ble offisielt arbeidet på Kringsjå Kunstgress 1 satt i gang, og teppe for teppe rulles banen opp. Arbeidet er estimert til å ta syv uker.

Det har vært årevis med problemer på hovedbanen til Lyn på Kringsjå. Fra den ble lagt ny i 2016, men kort tid etter ble det klart at dreneringen på banen ikke var tilfredsstillende. Tre år senere ble gresset tatt opp, og banen rehabilitert over en periode på åtte måneder. De neste årene ble det stadig gjort små reparasjoner på banen for å forsøke og fikse utfordringene med banen, men etter mye liming av skjøter, skjøter på skjøter og søkk i banen ble til slutt banen atter en gang underkjent for spill av NFF. Fra høsten i fjor har banen vært stengt for all toppfotball.

Etter at det ble bevilget penger til rehabiliteringen som en tidlig julegave 2022, så har oppstarten på banen av ulike årsaker fått en del forsinkelser. Nå som arbeidet er i gang, er det estimert at det vil ta syv uker å ferdigstille baneprosjektet. Det vil si at gjennom høsten, kanskje den norske fotballsesongens travleste tid i konkurranse med april/mai, så har klubben kun to kunstgressbaner og en gressflekk å rutte med i tiden fremover for alt av treninger og all kampavvikling. Det gir langt mindre fleksibilitet, men fullt mulig å løse sportslig.